AFib Și Accident Vascular Cerebral: Activitatea Fizică Poate Ajuta La Reducerea Riscului



Aproximativ 70% din întreaga cohortă a fost supusă unui program național de screening al sănătății11. Baza de date de înregistrare a deceselor a Oficiului Național de Statistică din Coreea, inclusiv data și cauza decesului, a fost conectată cu baza de date a cohortei NHIS. Fiecare populație din cohorta eșantion a fost legată de numerele coreene de securitate socială și toate numerele de securitate socială au fost șterse după construirea cohortei prin furnizarea de numere de serie pentru a preveni scurgerea de informații personale. Acest studiu a fost aprobat de Institutional Review Board (IRB) al Colegiului de Medicină al Universității Yonsei din Seul, Republica Coreea.

  • Un astfel de program de antrenament urmărește în primul rând să sprijine clienții cu FA care sunt susceptibili de a fi decondiționați, sedentari, obezi sau adulți în vârstă care prezintă independență fizică limitată, capacitate funcțională slabă și sănătate metabolică și musculo-scheletică afectată (13,14).
  • În sfârșit, pe lângă mecanismele potențiale exacte, una dintre întrebările care rămâne parțial fără răspuns este efectul diferitelor tipuri de sport, frecvențele și duratele acestora asupra incidenței FA.
  • Angajarea în exerciții fizice regulate poate ajuta la stabilizarea ritmului cardiac, la îmbunătățirea funcției cardiace și la reducerea frecvenței și severității episoadelor de fibrilație atrială.
  • Fibrilația atrială poate crește, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral și alte complicații legate de inimă.
  • Pentru a minimiza această problemă, am aplicat definiția pe care am validat-o deja în studiile anterioare care au folosit cohorta de eșantion NHIS coreeană, iar fiabilitatea diagnostică a datelor cohortei a fost ridicată12,13,14,15.
  • În ceea ce privește acestea din urmă, nu este neobișnuit ca pacienții cu FA să atingă un vârf HR care depășește 100% din maximul prezis de vârstă.17,18 Utilizarea analizei schimbului de gaze expirate poate fi adăugată ca un instrument util pentru cuantificarea mai precisă a capacității funcționale.


Simptomele comune ale fibrilației atriale includ palpitații (bătăi rapide, neregulate ale inimii), oboseală, dificultăți de respirație, amețeli și dureri în piept. Este important de reținut că unele persoane cu fibrilație atrială pot să nu prezinte deloc simptome. Cu toate acestea, chiar și fără simptome, fibrilația atrială încă prezintă riscuri, inclusiv un risc crescut de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și alte complicații legate de inimă. Cauza exactă a fibrilației atriale nu este întotdeauna clară, dar anumiți factori pot crește riscul de a dezvolta această afecțiune. Acești factori de risc includ hipertensiune arterială, boli de inimă, obezitate, diabet, apnee în somn și antecedente familiale de fibrilație atrială. Să trăiești cu fibrilație atrială poate fi o provocare, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți pui rutina de exerciții în așteptare. De fapt, angajarea în activitate fizică regulată poate avea numeroase beneficii pentru persoanele cu fibrilație atrială.

Beneficiile Și Riscurile Exercițiilor Fizice Cu Fibrilație Atrială



În primul rând, o astfel de abordare necesită o măsurare a HR de vârf dintr-un test de efort maxim, care nu este finalizat în mod obișnuit pentru pacienții înscriși în reabilitare cardiacă. În al doilea rând, răspunsul variabil al HR la exerciții în FA discutat anterior face ca titrarea sarcinilor de lucru de antrenament la un interval țintă prescris de HR o provocare pentru acești pacienți. Acesta din urmă ar putea fi depășit prin calcularea unei HR dintr-o imprimare de telemetrie ECG care a fost înregistrată pe un interval de timp mai lung (adică, numărul de complexe QRS într-o bandă de 30 de secunde), dar această abordare se poate dovedi nepractică în timpul unei sesiuni de reabilitare reală. Interesant este că un studiu controlat recent de Malmo și colab.30 care a implicat antrenament pe intervale de intensitate mai mare la pacienții cu FA nepermanentă a folosit metoda rezervei HR (stabilită la 85% până la 95% din HR de vârf măsurată) în perioadele de ritm sinusal. În perioadele de FA, sarcinile de lucru au fost pur și simplu corelate cu cele antrenate în perioadele de ritm sinusal (indiferent de HR în timpul FA), ajutat cu evaluările Borg ale efortului perceput (RPE) de la 6 la 20.

  • Activitatea fizică este unul dintre subiectele care au atras multă atenție în ultimele două decenii.
  • În modelul de intensitate separată, riscul de FA a scăzut semnificativ după LTPA de intensitate moderată, dar nu și după LTPA de intensitate viguroasă.
  • În funcție de tipul dumneavoastră de AFib și de alți factori de sănătate, reabilitarea cardiacă poate fi o opțiune adecvată.


În ceea ce privește A-fib, exercițiile fizice pot ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea sănătății inimii. Acest lucru, la rândul său, poate reduce potențialele probleme cauzate de bolile de inimă și poate reduce stresul. Participanții care s-au angajat în activități de intensitate moderată și viguroasă nu au avut nicio reducere suplimentară a riscului de FA în comparație cu cei care au efectuat singuri activități de intensitate moderată.

Stenoza Aortică Severă Este Ereditară? Cauze Și Factori De Risc



Persoanele cu FA este foarte probabil să ia o serie de medicamente în timp ce suferă de alte boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială. Exercițiile fizice regulate pot juca un rol vital în promovarea sănătății și îmbunătățirea calității vieții la cei cu FA care au fost autorizați din punct de vedere medical pentru participarea la protocoale de exerciții progresive, supravegheate, inclusiv antrenamente aerobice și de rezistență.

  • Monitorizarea ritmului cardiac în timpul exercițiilor vă poate ajuta să rămâneți într-un interval de siguranță.
  • Pentru pacienții cu FA, această secțiune abordează (1) răspunsurile la antrenamentul fizic regulat; (2) utilizarea reabilitării la efort în managementul bolii; și (3) elementele esențiale pentru prescrierea exercițiului.
  • Acest studiu este potențial susceptibil la erori care decurg din inexactitățile de codare, iar cazurile de FA paroxistică asimptomatică ar fi putut fi ratate, deoarece cercetarea a folosit baza de date administrativă.
  • În plus, deși societatea sud-coreeană s-a schimbat radical și a devenit mai occidentalizată, este necesară prudență pentru generalizarea rezultatelor noastre în țările occidentale din cauza restricțiilor rasiale, etnice și geografice.


Prezentul studiu analizează concluziile studiilor privind relația dintre FA și exerciții fizice și discută posibilele mecanisme pentru această relație. În plus, prezentăm câteva recomandări pentru cercetători și medici despre managementul exercițiilor fizice în asociere cu prevenirea FA. Deși prescrierea intensității exercițiilor fizice poate fi o provocare la pacienții cu FA, sunt disponibile câteva instrumente valide și utile. Pentru pacienții cu insuficiență cardiacă și FA, Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă ghidarea intensității exercițiului la 11-14 pe scala RPE.39 S-a dovedit a fi o metodă fezabilă și validă de a ghida intensitatea exercițiului într-o varietate de populații de pacienți, scala RPE. Necesită ca pacienții să fie învățați corect și să demonstreze o înțelegere a modului în care își exprime corect nivelul de efort. Nu numai că îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și reduce riscul de complicații, dar îmbunătățește și bunăstarea generală și calitatea vieții. Este important ca persoanele cu fibrilație atrială să se consulte cu furnizorul lor de asistență medicală înainte de a începe un program de exerciții fizice, deoarece pot oferi îndrumări cu privire la tipul și intensitatea adecvate de exercițiu pentru starea lor specifică.

Editor-șef, Harvard Heart Letter; Membru Al Consiliului Editorial, Harvard Health Publishing



Acest studiu s-a bazat pe baza de date a eșantionului Serviciului Național de Asigurări de Sănătate din Coreea (NHIS) (din 2002 până în 2013) lansată în 2015. NHIS gestionează toate bazele de date coreene ale serviciilor de sănătate ca un sistem cu un singur asigurător. Cohorta de eșantion a fost extrasă prin eșantionare probabilă de la toți beneficiarii NHIS și National Medical Aid, în funcție de întreaga informație națională a cohortei. Setul de date National Health Screening a cuprins o bază de date de control de sănătate efectuată pentru întreaga populație coreeană din 2002 până în 2013 de către National Health Insurance Corporation. Programul National de Screening Sanatate a inclus radiografie toracica, test de sange, examen fizic, masuratori antropometrice si utilizarea unui chestionar legat de activitatea fizica.

AFib, stroke: ‘Weekend warriors’, regular exercisers have similar risk – Medical News Today

AFib, stroke: ‘Weekend warriors’, regular exercisers have similar risk.

Posted: Fri, 21 Jul 2023 07:00:00 GMT [source]



Scăderea tensiunii arteriale este un alt beneficiu important al exercițiului pentru pacienții cu fibrilație atrială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru fibrilația atrială, astfel încât, prin angajarea în activitate fizică regulată, persoanele pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și pot preveni dezvoltarea fibrilației atriale sau a complicațiilor acesteia. Cu toate acestea, acest efect favorabil al activității fizice moderate asupra FA poate fi atenuat de expunerea cronică la o activitate fizică viguroasă, care generează adaptări cardiace structurale și funcționale care împiedică reducerea riscului de FA. Posibilul mecanism al riscului crescut de FA la subiecții expuși la activitate fizică viguroasă poate fi inflamația și stresul oxidativ mai mare37, sarcina ectopică atrială crescută38, intensificarea vagală39 și dilatația și fibroza atrială40. Aceste mecanisme sunt larg documentate în antrenamentele de lungă durată și ar putea contracara efectul benefic al activității fizice moderate asupra riscului de FA41.

Aflați Mai Multe Despre Numeroasele Beneficii Și Caracteristici Ale Aderării La Harvard Health Online »



Prin urmare, este crucial să se diagnosticheze și să gestioneze fibrilația atrială pentru a reduce riscul de complicații. Fibrilația atrială este o afecțiune cardiacă caracterizată prin ritm cardiac neregulat și adesea rapid. În loc de bătăile normale și constante ale inimii, camerele superioare ale inimii (atrii) tremură neregulat.

  • Un studiu clinic randomizat amplu conceput pentru a evalua siguranța antrenamentului sau efectul acestuia asupra rezultatelor clinice la pacienții cu FA nu a fost întreprins până în prezent.
  • Poate susține ipoteza conform căreia intensificarea indusă de efort a tonusului parasimpatic domina la bărbați7.
  • Dar pentru o persoană obișnuită cu fibrilație atrială, șansele sunt mai mari ca el sau ea să fie în categoria sedentară și, prin urmare, (în general) sunt mai susceptibile la rațiune.
  • Ascultați-vă corpul și modificați exercițiile după cum este necesar pentru a vă asigura o experiență de antrenament sigură și plăcută.
  • Exista multe beneficii ale exercitiului in general, iar aceste beneficii se extind si la persoanele cu AFib.

Willa